Żubry-fotki robione z większej odległości-niestety nie miałem teleobiektywu.A tak po prawdzie to ja z córkami również byliśmy zaskoczeni ich gabarytami-zawsze nam się wydawało że są to duże zwierzęta-a te były wielkości.....hmmmm-większego cielaka.
Krótki wypad w Bieszczady...
Moderator: Lamika
- DługiMarek
Re: Krótki wypad w Bieszczady...
Wągla
nie kupiłech....
Żubry-fotki robione z większej odległości-niestety nie miałem teleobiektywu.A tak po prawdzie to ja z córkami również byliśmy zaskoczeni ich gabarytami-zawsze nam się wydawało że są to duże zwierzęta-a te były wielkości.....hmmmm-większego cielaka.
- DługiMarek
Obiecane-panoramki z Bukowego Berda-długie-bo obejmują ok.200 st. -ta poniżej od (prawie ) wschodu poprzez płd do zach.strony...

Poniższa-od płd-wsch. aż do płn.zach.

To by było na tyle.....

Poniższa-od płd-wsch. aż do płn.zach.

To by było na tyle.....
- DługiMarek
Byliśmy jeszcze na Małym Jaśle i Jaśle-ale chyba więcej tam nie pójdę
-trasa upierdliwa....
Nie bardzo rozumiem....Czy chodzi o to,że samochód może przejechać niedźwiedzia
Czy niedźwiedź ma rozdeptać samochód
Ale chyba prędkość nic tu nie ma do rzeczy 
Marku, jakie ładne zdjęcia
dziękuję za reportaż 
- DługiMarek
Nie zaczynam nowego wątku aby nie zaśmiecać forum..... w dniach 8-10 X znowu wyskoczyłem w Bieszczady.
Pogoda nie dopisała-ale cóż-nie może cały czas świecić słońce.... Parę fotek z tego krótkiego ale obfitującego w niezapomniane wrazenia(Bukowe Berdo) wypadu.
-przyjechaliśmy w niedzielę wieczorem-lało całą drogę.W pon.rano-wyjazd-cel-Smerek i Wetlińska-ale pogoda -kicha.Podjechaliśmy na Wyżniańską....

-gdzieś tam-Połonina Wetlińska,co chwilę przelatuje
deszcz ze śniegiem...

-okichaliśmy wyjście-pojechaliśmy w stronę Nasicznego,tutaj na fotce-kaskady w Chmielu.Jak na złość -pokazało się słoneczko...

Pogoda nie dopisała-ale cóż-nie może cały czas świecić słońce.... Parę fotek z tego krótkiego ale obfitującego w niezapomniane wrazenia(Bukowe Berdo) wypadu.
-przyjechaliśmy w niedzielę wieczorem-lało całą drogę.W pon.rano-wyjazd-cel-Smerek i Wetlińska-ale pogoda -kicha.Podjechaliśmy na Wyżniańską....

-gdzieś tam-Połonina Wetlińska,co chwilę przelatuje

-okichaliśmy wyjście-pojechaliśmy w stronę Nasicznego,tutaj na fotce-kaskady w Chmielu.Jak na złość -pokazało się słoneczko...

Ostatnio zmieniony 27 sie 2013, 18:57 przez DługiMarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- DługiMarek
Krótka decyzja-jedziemy do Smereka-wychodzimy na Smerek...
-otucha wstąpiła w nasze serca-pokazały się "okna" w chmurach...

-szybko sprowadziło nas na ziemię-raczej w chmury-przed nami-szczyt Smereka...

-wreszcie na szczycie-widoczność....super

-zaczęło sypać-uciekaliśmy na dół...poniżej -fota z Przeł.Orłowicza w stronę Połoniny Wetlińskiej...

c.d.n.
-otucha wstąpiła w nasze serca-pokazały się "okna" w chmurach...

-szybko sprowadziło nas na ziemię-raczej w chmury-przed nami-szczyt Smereka...

-wreszcie na szczycie-widoczność....super

-zaczęło sypać-uciekaliśmy na dół...poniżej -fota z Przeł.Orłowicza w stronę Połoniny Wetlińskiej...

c.d.n.
- DługiMarek
Następny dzień miał być...piękny-i był.....
Plan był taki-Wołosate-Tarnica-Krzemień-Bukowe Berdo-Widełki.Został wykonany-ale jakie wrazenia...
-przed nami-gdzieś tam-Tarnica...

-na dole-dolina Wołosatki-ładna pogoda...

-ostatnie metry podejścia na przeł.Siodło(pod Tarnicą) -mróz,wiatr-pod nogami-lód...

-tam byliśmy-po lewej Tarnica-potem przeł.Siodło-Tarniczka-w słoneczku

c.d.n.
Plan był taki-Wołosate-Tarnica-Krzemień-Bukowe Berdo-Widełki.Został wykonany-ale jakie wrazenia...
-przed nami-gdzieś tam-Tarnica...

-na dole-dolina Wołosatki-ładna pogoda...

-ostatnie metry podejścia na przeł.Siodło(pod Tarnicą) -mróz,wiatr-pod nogami-lód...

-tam byliśmy-po lewej Tarnica-potem przeł.Siodło-Tarniczka-w słoneczku

c.d.n.
- DługiMarek
-znowu spojrzenie za siebie-tym razem z ostatnich metrów podejścia na Krzemień...

-przed nami...niebo (tak myśleliśmy
) - o naiwni- a okazało się że ...piekło

-na Krzemieniu-przedsionek ..piekła,qmpel walczy z wiatrem(na razie) aby założyć stuptupy...(nie wiedzieliśmy co nas czeka na Bukowym)

-następne fotka jest z dolnej partii Bukowego Berda-górną część jak przeszliśmy to nie wiem..... ciągła walka z huraganem(kije diabli wzięli-znaczy-połamali)

Kolejny dzień -Jeziorka Duszatyńskie-ale fotki z nich są w poprzedniej relacji....
I to był koniec mojej przygody (tegorocznej) z Biesami....

-przed nami...niebo (tak myśleliśmy

-na Krzemieniu-przedsionek ..piekła,qmpel walczy z wiatrem(na razie) aby założyć stuptupy...(nie wiedzieliśmy co nas czeka na Bukowym)

-następne fotka jest z dolnej partii Bukowego Berda-górną część jak przeszliśmy to nie wiem..... ciągła walka z huraganem(kije diabli wzięli-znaczy-połamali)

Kolejny dzień -Jeziorka Duszatyńskie-ale fotki z nich są w poprzedniej relacji....
I to był koniec mojej przygody (tegorocznej) z Biesami....